Matgäster

Under vintern matar vi fåglar på balkongen. Vi håller oss till solrosfrön, talgbollar, hemgjutet godis och vissna äpplen. I dag passade jag och Peter på att fotografera några av gästerna och de såg ut så här:













Och imorgon kommer det mer snö så vi lär få tillbaka våra gäster.


D.y på sportlov

Igår kom d.y hem från sportlovet hos farfar och farmor, lagom trött och så väldigt mätt att han inte orkade äta något av d.äs korv stroganoff. Under de gångna dagarna har han åkt tefat, promenerat i snön, umgåtts med farföräldrar och spelat datorspel. Idag har han haft lagom tråkigt eftersom jag har ägnat dagen åt skolarbete men han blev lite glad över att få fläskpannkaka till lunch...



I kväll åker han på läger och återvänder inte förrän söndag kväll, snacka om sportlov.

(Bilden finns här för att glädja far-och morföräldrar som kan få se hur mycket han gillar fläskpannkaka.)

Vad simmar i vallgraven?

Det är inte min bild idag men jag gillar den så här kommer bilden på vad som finns i vallgraven i Göteborg:


Bamboo är inte det mest skrämmande just nu.

Jag har skaffat mig ett nytt verktyg till datorn. En ritbräda med penna så jag kan arbeta lite mer precis i GIMP. Hittills har jag bara kladdat men det är ju så man lär sig. Märket är wacom och modellen kallas bamboo. Det är intressant att kunna lyfta, vända, rita, måla och bearbeta med en penna. Sättet att tänka blir lite nytt men det ger kanske också inspiration. Den här texten har jag lagt in med klickbordet och jag planerar att lära mig hur jag gör för att anteckna för hand.



Ddtta är den minsta brädan de har och jag får se om jag upplever mig begränsad...

RSS 2.0