Zoomobjektivet är hemma!

Jag har ju försökt köpa zoomobjektiv på Tradera, och idag fick jag hem det. Jag bytte och försökte fotografera, men det betedde sig inte som jag trodde att det skulle göra. Nåja, jag antog att det berodde på att det var ett äldre objektiv som var helt manuellt så jag började testa med olika slutartider och liknande. Efter eftermiddagsfikan åkte jag in till fotobutiken för att titta efter en väska, handbok och uv-filter till det nya objektivet.
Kille som hjälpte mig där gjorde mig glad eftersom han visade vad jag hade gjort fel och hur jag skulle göra för att använda autofunktionerna. Men det blev ingen väska och ingen bok för det kostade skjortan och 50... Men uv-filter blev det och lite fånig glädje över att jag köpt ett objektiv för 176:- som beg på nätet kostar 1100:-


Men det är ingen idé att ha ett objektiv om man inte fotograferar, eller hur, så exempel på dagens bilder kommer här. Dessa små varelser bor inte långt från mig... och de är söta!


Kan in... kan in... kan inte förstå vad som pågår här.

Så här springer de när måsarna anfaller...

och så här ser de ut när de äter klöver...

mmm... Mat...


Och så här vackert bor de.

Bästa posen idag!

Totalt såg jag tre individer, men de ville inte sitta tillsammans tillräckligt länge för att jag skulle få en bra bild. Alla dessa bilder är tagna i manuellt läge, och det kändes lite bra, måste jag säga.

Med kameran på magen i närmiljön

I helgen som gick fick vi lite tid att se oss omkring, jag och d.y. Vi tog en del bilder. Under fredagen fotade jag lite nere vid ån. Det blev en del bilder som jag är ganska nöjd med. Jag ska komma underfund med hur jag ska göra för att fotografera himlen när solen lyser som den gör nu bara. Det kändes som att allt jag fotade blev för ljust överallt i fredags. En del kan jag snabbfixa i GIMP men jag måste lära mig mer om detaljarbetet, det är helt klart.


Det är vackert vad skuggor gör.


När jag tänker på det... Det är väldigt vackert bara utanför knuten på mitt hus, ja, nästan i alla fall. Jag kommer att få upptäcka mycket runt omkring i sommar som vi lätt bara gått förbi tidigare, bara för att jag ser det genom kameran istället för att skynda förbi med nedslagen blick.


Att stå här och fundera är rogivande, när man slipper cyklister på hälsenorna. :-)

Nu ska jag lyfta kameran, och blicken, och se mig omkring mer.

Fotomodell - eller?

Pojkarna har två marsvin och dessa får då och då finna sig i att bli fotograferade. (Om Wombat nån gång hoppas på mig och skriker "paparazzi" så lär jag nog svimma. ;-) ) Här syns Wombat, en marsvinspojke på cirka 1 år. Han sitter i vardagsrumssoffan ihop med d.ä. Bilden är lite GIMP.ad då jag har fixat vitbalansen lite. Jag tror att det är ett svårt ställe att fota på, precis nedanför fönstret. Ljuset blir inte det rätta.

Wombat, med vitbalansen fixad, i soffan

West Coast Riot!!!

Det viktigast för dagen är nog gårdagen. Jag och d.ä var på WCR och lyssnade på musik, käkade thaimat och gjorde lite annat kul. Tyvärr vågade jag inte försöka ta med mig kameran in så det blev inga bilder på "insidan". Vi såg en del utav cirkusen också, men jag gick ut när det blev dags för svärdsslukerskan, d. ä när det blev dags för fakiren. Killen med glaskulan var fantastisk och det numret får gärna Carl-Einar köpa in till nästa sommar. D.ä är lite besviken dock, det blev ingen krokodil-yakitori utan i stället blev det kyckling satay från Lai Thai.  MEN den totala upplevelsen var så överväldigande att vi har spelat Social Distortion-albumet flera gånger i dag och d.ä funderar på hur han ska kunna förklara sin överarm för farmor i helgen. :-)



 Så fin den blev...

Saker jag såg i skogen... och besatt, jag?

Den där skogspromenaden innehöll en hel del vackra saker på bara 30 minuter. :-) Och det är kul att nu har jag börjat bygga en egen bildbank. Jag kan illustrera mina alster själv!


Finstämt...

Dessutom har vi upptäckt att vi vill ha bättre objektiv till den nya kameran, så nu har jag lagt bud på lite olika varianter på Tradera och bevakar just nu en auktion som går ut i natt. Jag orkar knappast vänta ut den, eller... :-)



Det är vackert i mina hemmakvarter!!! Och jag vill jag fotografera mera...

Kameran och jag

Det är runt tre veckor sedan vi blev med en "riktig" kamera, jag och miml. Skillnaden mellan den här och den lilla kompaktdigitalkameran är otrolig. Jag har tagit fler bilder under tre veckor än vad jag gjorde under ett år med den gamla. Mycket beroende på möjligheterna, som att fånga motiven på ett bättre sätt eller att jag kan leka med redigering redan i kameran. Under skogspromenaden i Helsjön provade jag det svartvita läget också. Det är fantastiskt vad det kan göra om man tar bort färgen från ganska enfärgade motiv.


En liten sväng i skogen och där stod de, dessa hemliga typer... (Någon som minns biologin på högstadiet?)

Jag återkommer med fler trevliga bilder från skogen. (Jag ska bara GIMPA dem först. ;-) )

På utflykt i naturen med en kamera

Förra veckan var jag på Helsjöns folkhögskola. Där är så vackert runt omkring!!! Jag gick en kort promenad med min roomie och då passade jag på att fotografera det mesta som vi såg. Några bilder blev riktigt bra, om jag får säga det själv. Så idag visar jag ett flygfä (Blomsterfluga?) som lät sig fotograferas utan protester. (Hur vet man att en fluga INTE vill fotograferas?)
Jag håller på och lär mig använda GIMP för bildbehandling. Den här bilden har bara färgförbättrats och fått en vattenstämpel.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0